| Kontakt | Dokumenty | Współpraca z firmami | Projekty |

Catering 

  

 

Gala Sportu Szkolnego 2017

10.11.2017 r. uczniowie klasy: 1ct (technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik obsługi turystycznej), 1ht(technik hotelarstwa) oraz 2at (technik żywienia i usług gastronomicznych), pod opieką Pani Ewy Mąki i Pani Joanny Juszczak, uczestniczyli w przygotowaniu i obsłudze bankietu zorganizowanego w ramach Gali Sportu Szkolnego w Zespole Szkół Ekonomicznych i Mundurowych im. Generała Władysława Andersa. 

Uczniowie klas turystycznych i hotelarskich, pod czujnym okiem doświadczonych koleżanek i kolegów, z dużym zaangażowaniem wykonywali czynności przygotowawcze związane z nakryciem stołów bielizną stołową, ich dekoracją i ekspozycją zastawy stołowej, jak i uczestniczyli w sprawnej obsłudze uczestników bankietu oraz pracach porządkowych po zakończonej uroczystości. 

Bankiet stał się doskonałą okazją do udoskonalenia posiadanych umiejętności uczniów oraz do zdobywania nowych doświadczeń, które w przyszłości z pewnością zaowocują wzrostem kompetencji zawodowych absolwentów. 

Miejskie obchody Dnia Edukacji Narodowej 2017

W dniu 16.10.2017 r. uczniowie klas technikum żywienia i usług gastronomicznych (1at, 1ct, 2at) oraz klas hotelarskich (1ht, 2ht, 3ht) uczestniczyli w pracach związanych z przygotowaniem i nakryciem stołów na bankiet uświetniający miejskie obchody Dnia Edukacji Narodowej w I LO im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie. Nadzór nad sprawnym przebiegiem czynności organizacyjnych, obsługą kelnerską oraz pracami porządkowymi pełniły Pani Agnieszka Celińska, Pani Joanna Juszczak oraz Pani Iwona Prończuk. Dla uczniów była to okazja do udoskonalenia umiejętności zawodowych i sposobność do zmierzenia się z nową sytuacją wymagającą kreatywnego i twórczego myślenia oraz umiejętnej współpracy w zespole. Efekty ich pracy zostały dostrzeżone i bardzo wysoko ocenione. Uczniowie z satysfakcją przyjmowali liczne podziękowania za efektywną pracę wykonywaną podczas bankietu.  Zdobyte doświadczenie z pewnością przyda się im w przyszłej pracy zawodowej.

 

Bankiet z okazji Dnia Patrona w I LO w Chełmie

W dniu 27.04.2017 r. uczniowie klas cukierniczych (3 az) oraz hotelarskich (1ht i 3ht) uczestniczyli w pracach związanych z przygotowaniem i nakryciem stołu na bankiet uświetniający obchody Dnia Patrona w I LO im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie. Nadzór nad sprawnym przebiegiem czynności organizacyjnych pełniły Pani Ewa Mąka oraz Pani Joanna Juszczak. Dla uczniów była to kolejna okazja do udoskonalenia umiejętności kelnerskich i sposobność do zmierzenia się z nową sytuacją wymagającą kreatywności, twórczego myślenia i umiejętnej współpracy w zespole.

 

 

 

CHEŁMSKIE  NIEDŹWIEDZIE  BIZNESU

21 kwietnia 2017 roku w Chełmskiej Bibliotece Publicznej odbyła się II edycja konkursu
Chełmskie Niedźwiedzie Biznesu.

Młodzież z klas 1az,1at,1ht, 2at,2bt,2ht naszej szkoły  pod czujnym okiem opiekunów: Pani Joanny Juszczak i Pani Ewy Mąki zadbała o przygotowanie  stołów oraz obsługę kelnerską gości przybyłych na tę uroczystość.

   

 

Bankiet zasiadany dla Koła Nauczycieli Emerytów w Chełmie

Tegoroczne Święto Kobiet już za nami, ale ten dzień także z innych względów zapisze się w szczególny sposób w pamięci młodzieży ZSGiH uczestniczącej w obsłudze bankietu zasiadanego zorganizowanego z inicjatywy Koła Nauczycieli Emerytów w Chełmie. Efekty pracy i zaangażowanie wybranych uczniów klas: 2ht (technik hotelarstwa), 2bt (technik żywienia i usług gastronomicznych) oraz 3dz (kucharz) zostały dostrzeżone i docenione przez uczestników przyjęcia, a młodzież, zyskując cenne doświadczenia zawodowe, otrzymała zapadające głęboko w sercu wyrazy wdzięczności.

Opiekunem uczniów była Pani Joanna Juszczak. 

 

Jubileusz Miasta Chełm

Dnia 17.02.2017 roku nasi uczniowie mieli zaszczyt obsługiwać gości podczas bankietu z okazji 625 urodzin Miasta Chełm. Uczestnicy uroczystości chwalili zarówno pyszny poczęstunek jak i profesjonalną obsługę. Młodzieżą z klas 1at, 1az, 2bt , 2 ht , 3dz opiekowały się Panie: A. Celińska oraz A. Roczon.

   

    

 

Medyczne Studium Zawodowe w Chełmie

23 listopada 2016 roku w Medycznym Studium Zawodowym im. Władysławy Szoc w Chełmie odbyły się uroczystości związane z Dniem Patrona Szkoły. Wydarzenie to było również inauguracją Roku Jubileuszu 70-lecia Szkoły. Akademię uświetnił bankiet przygotowany przez uczniów i nauczycieli naszej szkoły. Młodzież (1ht, 2bt, 3ht, 3dz, 4at) pod opieką Pani Ewy Mąki profesjonalnie obsłużyła przybyłych gości.

 

150-lecie urodzin Mychajła Hruszewskiego

W dniu 22.09.2016 r. wybrani uczniowie ZSGiH z klas: 4 bt (technik żywienia i usług gastronomicznych), 4ct (kelner), 3az (cukiernik), 2az (cukiernik i kucharz), 2at i 1ct (technik żywienia i usług gastronomicznych) uczestniczyli w przygotowaniu i obsłudze bankietu zorganizowanego w Bibliotece Publicznej z okazji 150 – lecia urodzin Mychajła Hruszewskiego. Uczniowie klas pierwszych, pod czujnym okiem starszych kolegów i koleżanek, mogli poznać tajniki organizacji przyjęcia od momentu przygotowania zastawy stołowej, do jej uporządkowania. Efekty ich pracy zostały dostrzeżone i bardzo wysoko ocenione. Opiekę nad młodzieżą sprawowały: Pani Zofia Jędraczka i Pani Joanna Juszczak.

 

20-lecie kształcenia integracyjnego w SP4

W dniu 25.05.2016 r. uczniowie ZSGiH kształcący się zawodach: kelner, technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa uczestniczyli w organizacji i obsłudze kelnerskiej bankietu zorganizowanego w Szkole Podstawowej nr 4 w Chełmie w związku z obchodami 20-lecia kształcenia integracyjnego. Młodzież naszej szkoły udowodniła, iż umie pracować w zespole, potrafi sprostać nowym wyzwaniom i myśleć w sposób kreatywny. Uczniowie w pełni rozumieją, iż są to umiejętności niezbędne nie tylko podczas obsługi przyjęcia, ale i na wymagającym współczesnym rynku pracy. Dyrekcja oraz pracownicy SP nr 4 w Chełmie, którzy przygotowali dania i ciasta bankietowe, byli usatysfakcjonowani efektami współpracy i złożyli serdeczne podziękowania na ręce opiekunów uczniów: Pani Iwony Jarząbek-Starzyńskiej oraz Pani Joanny Juszczak.

 

 

 

 

50-lecie Szkoły Podstawowej nr 7 w Chełmie

20 maja 2016 roku z ZSO nr 7 w Chełmie odbył się bankiet z okazji 50 lecia szkoły. Uczniowie z klas: 1at, 1bt, 1ht, 2at, 2ht oraz 2dz pod opieką P. Ewy Mąki i P. Anny Roczon obsługiwali zaproszonych gości. Liczne pochwały świadczyły o profesjonalizmie naszych uczniów. Zdobyte doświadczenie z pewnością przyda się im w przyszłej pracy zawodowej.


 

Podsumowanie Współzawodnictwa Sportowego


Dnia 22 kwietnia 2016 roku w II LO w Chełmie miało miejsce Podsumowanie Współzawodnictwa Sportowego. Uroczystość uświetnił bankiet przygotowany przez uczniów i nauczycieli ZSGiH. Młodzież z klas: 1bt, 2at, 3bt, 2az pod opieką Pani Joanny Juszczak i Anny Roczon z zaangażowaniem i pasją profesjonalnie obsługiwała przybyłych gości

   

Stowarzyszenie Przyjaźni Polsko-Uzbeckiej

W dniu 8 kwietnia 2016 r. odbył się bankiet z udziałem gości z Uzbekistanu i Polski, na którym umiejętności kelnerskie prezentowała młodzież z klasy 3 bt pod opieką Barbary Struskiej - nauczyciela przedmiotów zawodowych.

Podawano m.in. potrawy z kuchni uzbeckiej: pilaw i samsę z mięsem wykonaną w szkole oraz ze szpinakiem dostarczoną przez gości. Potrawy zostały wykonane przez uczniów pod opieką nauczycieli: Ewy Mąki, Małgorzaty Miszczak, Anny Roczon, Zofii Wawryszuk, oraz przez pracowników stołówki szkolnej. Nadzór nad organizacja bankietu sprawowała Pani kierownik szkolenia praktycznego - Iwona Prończuk.

 

   

 

Przyjęcie w środowiskowym Domu Samopomocy w Chełmie

Uczniowie klas trzecich (technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kelner) w dniu 7.04.2016 r. uczestniczyli w organizacji przyjęcia w środowiskowym Domu Samopomocy w Chełmie. Zaprezentowali swoje umiejętności także podczas obsługi bankietu. Ich pasja i zaangażowanie zostały docenione przez uczestników spotkania licznymi pochwałami. Nabyte umiejętności z pewnością zaowocują w przyszłej pracy zawodowej. Młodzież pracowała pod opieką Pani Iwony Jarząbek - Starzyńskiej oraz Pani Joanny Juszczak.

 

Nadbużański Oddział Straży Granicznej

Uczniowie ZSGiH w Chełmie kolejny raz udowodnili, iż potrafią w umiejętny i twórczy sposób stosować w praktyce wiadomości nabywane w toku kształcenia. Idealną okazją ku temu stał się bankiet zorganizowany w Nadbużańskim Oddziale Straży Granicznej w dniu 23.03.2016 r., podczas którego królowało menu wielkanocne. Opiekę nad młodzieżą z klas: 1at, 1bt, 2at i 2ht sprawowały: Pani Ewa Mąka oraz Pani Joanna Juszczak.

Debata oświatowa "Co z tą szkołą"

W dniu 15 marca 20116 roku w Chełmskiej Bibliotece Publicznej zorganizowano bankiet z okazji debaty oświatowej "Co z tą szkołą". Młodzież ZSGiH pod opieką Pani Zofii Jędraczki i Pani Barbary Struskiej zadbała o obsługę kelnerską przyjęcia typu angielskiego.

 

I Chełmskie Forum Doradztwa Zawodowego

W dniu 21.01.2016 r w Chełmskiej Bibliotece Publicznej zorganizowano bankiet z okazji Konferencji I Chełmskiego Forum Doradztwa Zawodowego. Młodzież ZSGiH pod opieką Pani Renaty Wituch zadbała o profesjonalną obsługę kelnerską przyjęcia.

 

Bankiet "Powiatowy Festiwal Kolęd i Pastorałek"

Młodzież ZSGiH miała niebywałą przyjemność przygotować i obsłużyć bankiet uświetniający "Powiatowy Festiwal Kolęd i Pastorałek", który odbył się w SP nr 7 w dniu 15.01.2016 r. Uczniowie klas kelnerskich i cukierniczych pracowali pod opieką P. Joanny Juszczak

 

Spotkanie opłatkowe w Chełmskim Klubie Garnizonowym

W dniu 18.12.2015 roku młodzież naszej szkoły pod opieką P. Ewy Mąki i P. Anny Roczon obsługiwała gości przybyłych na spotkanie opłatkowe do Chełmskiego Klubu Garnizonowego.
Bankiet obsługiwali z pełnym profesjonalizmem i oddaniem uczniowie klas: 1at,2at,2ht,2dz oraz 3bt.

 

Warsztaty "Zdrowa Mama - Zdrowe Dziecko"

W dniach: 9, 23 czerwca oraz 15 września 2015 roku w Chełmskiej Bibliotece Publicznej odbyły się 3 spotkania warsztatowe pt.: "Zdrowa Mama - Zdrowe Dziecko". Dotyczyły one tematyki zdrowego żywienia kobiet w ciąży, dzieci do 6 miesiąca życia oraz dzieci do lat 3.
Warsztaty prowadziła Pani Anna Roczon, a poczęstunek dla uczestników oraz obsługę warsztatów przygotowały uczennice z koła dietetycznego: Paulina Bondaruk, Dominika Czuluk oraz Marta Uraziuk z klasy 2at.
Uczestnicy najpierw wysłuchali krótkich wykładów dotyczących zasad zdrowego żywienia a następnie mieli okazję spróbowania pysznych potraw przygotowanych przez uczniów ZSGiH.

   
   
   

 

Uroczysta sesja Rady Miasta

W dniu 14.09.2015 roku w Chełmskiej Bibliotece Publicznej odbyła się uroczysta sesja Rady Miasta
a następnie bankiet z okazji 25 lecia Samorządu Miasta Chełm.
Młodzież z klas: 1bt, 2dz, 2at, 3ct, oraz 3az pod opieką P. Barbary Struskiej, Anny Roczon oraz Zofii Jędraczki jak zwykle spisała się na medal profesjonalnie obsługując przybyłych gości.
Wszyscy obecni chwalili smaczne i pięknie podane potrawy przygotowane przez uczniów i nauczycieli naszej szkoły

 

Stypendia Prezydenta Miasta Chełm

W dniu 22.05.2015 roku w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 7 w Chełmie odbyło się wręczenie Stypendiów Prezydenta Miasta Chełm. Uczniowie naszej szkoły z klas: 1at, 2 at, 2 bt  i 3 az pod opieką A. Celińskiej oraz E. Mąki uczestniczyli w przygotowaniu, nakryciu stołów  i obsłudze tej imprezy. Po zakończonym cateringu młodzież i nauczyciele ZSGiH otrzymali dyplomy z podziękowaniem za wsparcie i pomoc w organizacji uroczystości.

 

110 rocznica utworzenia ZNP

Uroczystość z okazji 110 rocznicy utworzenia ZNP odbyła się dnia 21 kwietnia 2015 roku w III LO w Chełmie. Młodzież z naszej szkoły (klasy: 1at, 1dz, 2bt, 2at) pod opieką Pani Agnieszki Celińskiej i Pani Anny Roczon obsługiwała przybyłych gości. Nasi uczniowie jak zwykle stanęli na wysokości zadania i otrzymali wiele pochwał.
Doceniono również wspaniałe i pyszne dania przygotowane z tej okazji przez uczniów i nauczycieli ZSGiH.

 

Gala Sportu 2015 w I LO im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie

6.03.2015 młodzież naszej szkoły (klasa 1 at, 2 at, 2 bt, 3 az) pod opieką pani Agnieszki Celińskiej i pani Ewy Mąki przygotowały stoły okolicznościowe, prezentację potraw na bankiet z okazji Gali Sportu 2015 w I LO im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie. Uczniowie pod czujną opieką nauczycieli profesjonalnie obsłużyli gości podczas imprezy.

   

Profesjonalizm i pasja

Profesjonalizm i pasja - tak można określić zaangażowanie młodzieży ZSGiH w Chełmie do prac związanych z przygotowaniem i obsługą przyjęcia wielkanocnego. W dniu 30.03.2015r uczniowie pod opieką P. Iwony Prończuk i P. Joanny Juszczak kolejny raz dowiedli, że wybór szkoły i kierunku kształcenia był świadomy i oparty na zamiłowaniu do fachowej obsługi konsumentów.

 

Bankiet w PWSZ

7 czerwca 2011 uczniowie klas 2at, 2bt, 2dz i 1at pod opieką pani Agnieszki Celińskiej i pani Dominki Pyzik – Simakowskiej przygotowali stoły, prezentację potraw i profesjonalną obsługę na bankiet, zorganizowany z okazji konferencji Perspektywy kształcenia zawodowego, otwierającą projekt Efektywny nauczyciel przedmiotów zawodowych zainicjowany przez Stowarzyszenie Rozwoju Aktywności Społecznej TRIADA.

Bankiet w PWSZ Bankiet w PWSZBankiet w PWSZ
   

Bankiet  20-lecie Straży Granicznej

18 maja 2011 uczniowie z klas 3ct i 2az pod opieką pań Zofii Jędraczki i Agnieszki Celińskiej przygotowali stoły, prezentację potraw, a także byli odpowiedzialni za profesjonalną obsługę na bankiecie z okazji 20 – lecia Straży Granicznej, zorganizowanym w Muzeum Ziemi Chełmskiej.

20-lecie Straży Granicznej 20-lecie Straży Granicznej
20-lecie Straży Granicznej 20-lecie Straży Granicznej

Bankiet w Chełmskiej Bibliotece Publicznej

30 kwietnia 2011 roku uczniowie klas 2at i 2dz pod opieką pani Agnieszki Celińskiej i pani Dominki Pyzik – Simakowskiej przygotowali stoły, prezentację potraw na bankiet, zorganizowany z okazji konferencji jubileuszowej „Konstelacje Stanisława Brzozowskiego” w Chełmskiej Bibliotece Publicznej im. M.P.Orsetti.

   

Dni Otwarte

3 i 6 marca 2011 r.
Stoły zostały przygotowane przez A. Celińską i Z. Jędraczkę

 

 

Podsumowanie współzawodnictwa sportowego szkół

18 marca 2011 r
Podsumowanie współzawodnictwa sportowego szkół za rok szkolny 2009/2010 - młodzież przygotowywała stoły pod kierunkiem Agnieszki Celińskiej . Dania przygotowywane były przez młodzież pod okiem H. Herc, Zofii Sokołowskiej, Ewy Mąki. Ciasta piekła młodzież z p. A. Skrzypczyk i E. Kamińską. Nad całością czuwała J. Fedorczuk.

   

Konkurs "Poznajemy Parki Krajobrazowe Polski"

3.03.2011

Nasi uczniowie pod czujnym okiem Zofii Sokołowskiej przygotowywali dania cateringowe i obiad dla prowadzących i uczestników wojewódzkiego konkursu "Poznajemy Parki Krajobrazowe Polski " a p. Agnieszka. Celińska wraz z młodzieżą przygotowała słodki poczęstunek i udekorowała stoły.

konkurs

Wielkanoc 2011- Komenda Policji w Chełmie

W przygotowaniu i obsłudze uroczystości uczestniczyli uczniowie Zespołu Szkół zawodowych nr 4 w Chełmie. Międzyinnymi uczennice klasy 3CT.
Obsługą kierowała Joanna Szczygieł.


fot. Bożena Szukało fot. Ryszard Laszuk